Architectuur in Parijs

Het overzicht van de eind 19e eeuwse en begin 20ste eeuwse architectuur in Parijs zoals tot nu toe te vinden was op parijs1900 blijft in de lucht maar wel op een nieuwe plek. Wat is er nieuw , wat is er veranderd ?

Op de nieuwe website “Architectuur in Parijs” vind je een uitgebreid overzicht van eind 19e eeuwse en begin 20ste eeuwse architectuur in Parijs . Dus een overzicht van de Art Nouveau , Art Deco en het Nieuwe Bouwen.

Arrondissementen & Architecten
Je kunt een overzicht van architectuur krijgen door één van de arrondissementen te selecteren in het menu maar op de website kun je ook  via het menu een overzicht krijgen per architect . Bijvoorbeeld van Guimard.  Bekend van de metro ingangen maar heeft veel meer gebouwd!
Architectuur van Hector Guimard in Parijs  >>>
Of die andere Art Nouveau architect: Jules  Lavirotte
Art Nouveau architectuur in Parijs van Lavirotte >>>

In Boulogne Billancourt naast elkaar villa’s van Le Corbusier, Mallet Stevens en Raymond Fischer

Architectuur thema’s 
Je kunt nu ook inzoomen op verschillende thema’s en categorieën. Bijvoorbeeld : Begin 20ste eeuwse architectuur in Boulogne Billancourt met huizen van Corbusier, Mallet Stevens, Fischer en Patout.
Architectuur in Parijs: Boulogne Billancourt >>>
Op de nieuwe website Architectuur in Parijs vind je ook een overzichtje van de mooiste metro ingangen die Hector Guimard eind 19e eeuw voor de stad Parijs ontwierp (en er nog zijn)
Architectuur in Parijs : Metropolitain >>>>

Te bezoeken
Op de website Architectuur in Parijs hebben we 150 villa’s en appartementengebouwen beschreven uit het begin van de 20ste eeuw die kenmerken hebben van Art Nouveau, Art Deco of het nieuwe bouwen. Maar waar kun je nou echt in ? Welke kun je bezoeken?
Begin 20ste eeuwse architectuur die je kunt bezoeken >>>

 https://architectuur.parijsonline.nl/

Geef een reactie