Paname Brewing Company

In Parijs zie je afgelopen 5 jaar steeds meer aandacht voor bier en bierbrouwers. En dan vooral kleine ambachtelijke brouwerijtjes doen het het heel goed.
PanameBrewingCompany-barIn het 19e arrondissement aan de kop van het Bassin de la Villette wordt de leuke oude brug 220px-Bassin_de_la_ViletteP1050902geflankeerd door enorme 19e -eeuwse opslag gebouwen. Die inmiddels een nieuwe bestemming hebben gekregen. Aan de westkant zijn de gebouwen helemaal vernieuwd en zijn nu in gebruik als hotel en als jeugdherberg. De oude loodsen aan de oostkant zijn voor een deel in dienst als woningen voor internationale studenten en het mooiste plekje van dit hoekje waar ooit graan en wijn werd opgeslagen is nu in gebruik door de Paname Brewing Company.

Behalve dat PBC bier nu op allerlei plekken in Parijs te verkrijgen is kun je je ook aan de bron terecht. Want dit is echt één van de gaafste lunch hotspots van afgelopen jaar. Als je binnen komt sta je in een grote industrieel aandoende ruimte met achterin de bierketels van de Brewing Company, een enorme bar aan de ene kant, een open keuken aan de andere kant en een stoere serre met waanzinnig uitzicht op het Bassin de la Villette.

paname-brewing-company-paris-biertje-2

Ik ben wat lokale gebrouwen biertje nogal verwent met de brouwsels van Brouwerij t IJ maar de Paname Brewing Company maakt ook een serie voortreffelijke biertjes en serveert er goede gerechten bij … ze noemen het streetfood! Een op en top moderne 20ste eeuwse Brasserie…….. gerunt door een internationaal gezelschap en de amicale gastheer achter de bar met baard is van Belgische afkomst.

De ketels van de Paname Brewing Company
De ketels van de Paname Brewing Company


Paname Brewing Company

41 bis Quai de la Loire [Rue de Crimée]
75019 PARIS
Metro lijn 7  [Riquet]
Meer info >>>>

 

 

Geef een antwoord