Wifi in Parijs

laptop_parisJe bent in Parijs en wilt toch graag je mail en je sociale media bijhouden. Hoe doe je dat ? Waarkun je in Parijs het internet op ? Aan de vijver in het Luxembourg ??

Een aantal hotels in Parijs zijn toegerust op de hedendaagse 2.0 reiziger en bieden goede wifi voorzieningen . Hi Matic en Mama Shelter zijn zulke hotels.

Maar er zijn ook nog genoeg zonder wifi of ze bieden zeer prijzige wifi. Dat valt dan wat tegen maar je hebt sinds een paar in Parijs nog volop alternatieven.Want Parijs is hard bezig zich te manifesteren als digitale stad die voorop loopt. Onder het logo PARVI (Paris Ville Numerique) zijn verschillende projecten opgezet. Om te beginnen vrij toegankelijk draadloos internet in en rondom een aantal publieke gebouwen en plekken. Al sinds 2007 kun je bijvoorbeeld met laptop en smartphone in het Jardin du Luxembourg je mail checken of het laatste nieuws volgen.

800px-Zone_Wi-Fi_dans_le_parc_de_Bercy_à_Paris_2

Er zijn zo’n 400 knooppunten met “haut debit” internet in ontwikkeling. Dat zijn plekken in parken, bibliotheken, Mairies en musea. Van ’s ochtends 7 tot ’s avonds 11u vrij en onbeperkte internettoegang op adsl snelheid.
Plus d’ Info >>>

Info in het Engels >>>

Eén reactie op “Wifi in Parijs”

Geef een reactie