Trésors en noir & blanc in Petit Palais

Trésors en noir & blanc in Petit Palais met werken van Dürer, Rembrandt, Goya, Toulouse-Lautrec…


Het Petit Palais laat de grafische kunst in haar volle rijkdom schitteren tijdens de expositie van een selectie van de mooiste werken, gemaakt door meesters in het vak. De tentoonstelling weerspiegelt ook de verfijnde smaak van de illustere schenkers, de broers Auguste en Eugène Dutuit en van curator Henry Lapauze.

De tentoonstelling is opgedeeld in verschillende delen, waarin beroemde graveurs centraal staan. Een panorama van 200 werken overspant een boog van vijf eeuwen. Met schitterende gravures van Dürer op kop, laaft de bezoeker er zijn dorst naar schoonheid en verfijning. Naast grafisch werk van deze wellicht grootste graveur allertijden, ontdekt de kunstliefhebber eveneens eeuwenoude prenten van o.a. Rembrandt en Goya, Ook gravures van begin 20ste-eeuwse kunstenaars komen aan bod, de meeste uit Parijse entourage, met o.a. Félix Buhot, Félix Bracquemond en Toulouse-Lautrec. Een selectie van de nieuwste aanwinsten met prenten van Auguste Renoir, Anders Zorn en Odilon Redon getuigt van de dynamiek van het aankoopbeleid van het museum

. Maar liefst 45 graveurs, elk met hun specifieke techniek en stijl, materialen en onderwerpen, etaleren de evolutie van de grafische kunst door de eeuwen heen. Ets, houtgravure, ets op papier, lithografie…alle prints met een sublieme finesse en accuratesse van details. Van portret naar gravure; vaak is het onderscheid niet te maken. Aan het einde van de tentoonstelling biedt het Petit Palais verschillende multimedia apparaten aan om vertrouwd te raken met de verschillende grafische technieken. Creëer je eigen werk dat je per e-mail kunt ontvangen en waarmee je kan uitpakken op je sociale media.

Trésors en noir & blanc
in Musée du Petit Palais,
Avenue Winston-Churchill Parijs
tot 14 januari 2024.
Info: www.petitpalais.paris.fr


Tekst en foto’s : Chris Rachel Spatz .
Meer van haar op Parijsmagazine >>>>

Geef een reactie