Restaurant Miroir

Miroir-restaurant-2
In een grote stad als Parijs zijn er natuurlijk massa’s leuke en lekkere restaurants. En toch zijn ze soms moeilijk te vinden. De ene keer valt het interieur tegen, dan de bediening, dan is het de keuken of de prijs. Altijd wel iets om aan te merken. Maar het restaurant Miroir voldoet aan alle verwachtingen: het interieur is dat van een klassieke bistro. Kleine houten tafeltjes, spiegels, zitbanken van rood leer (of skai) tegen de muur. Sfeervol en fris, want het restaurant bestaat nog maar een paar jaar. Het restaurant is opgedeeld in drie zaaltjes: een klein lokaal vooraan, dan enkele tafeltjes tegenover de toog en tenslotte een vierkante zaal achteraan. De laatste zaal is het gezelligst, maar je moet er naar vragen, anders wordt je vooraan gezet. Het menu wordt dagelijks op een schoolbord geschreven en verandert regelmatig.
Op de kaart staan Franse gerechten, met invloeden van de Mediterrane keuken. De kok is in de leer geweest bij Alain Ducasse en kent zijn vak. De kaart is niet heel uitgebreid, maar wat geserveerd wordt, smaakt uitstekend. Creatief, zonder excessen.
De gastheer is sommelier en kent zijn vak. Miroir heeft trouwens tegenover het restaurant een wijnwinkel. Alle wijnen die in het restaurant geserveerd worden, zijn ook verkrijgbaar in de winkel. De sommelier kiest wijnen die niet behoren tot de klassiekers, maar die wel  uitstekend smaken en bovendien tegen heel schappelijke prijzen worden verkocht. De bediening is vriendelijk en behulpzaam, amicaal, zonder stroperig te zijn. Wat kan men zich nog meer wensen? Een tien op tien voor dit team dat erin geslaagd is om in Parijs een restaurant te openen dat persoonlijk is, zonder opdringerigheid, lekker (en gezond) zonder gesofistikeerd te zijn, gezellig zonder al  te veel deftigheid. Bovendien is de ligging uitstekend, aan de voet van Montmartre.
Rekenen ’s avonds op een kleine 50 Euro per persoon, voor een volledige maaltijd met heerlijke wijnen. ’s Middags liggen de prijzen een stuk lager.

—————————————————————————————

Miroir
94, rue des Martyrs, 75018 Paris
Tel. 01 46 06 50 73
Metro: Abbesses
Keuken: Traditioneel Frans, Mediterrane invloed
Prijs:  50 €
Bron; Inger Camps Paris Live >>

Geef een reactie