Projet les Halles

leshallesJawel u ziet het goed. Op deze foto de resten van het forum des Halles. De zaak is onder de sloophamer. Amper 30 jaar na de bouw wordt het Forum des Halles rap gesloopt.

De Parijzenaars moeten een vreselijke hekel hebben gehad aan dit bouwwerk. Eeuwenlang waren op deze plek de markthallen. Toen de markthallen richting Rungis gingen kwam er begin 70tiger jaren een multi functioneel bouwwerk voor in de plaats. Destijds een hoogstandje met wel aardige vondsten. In Les Halles vond je een museum, een zwembad, verschillende bioscopen een tropisch aquarium en winkels.

Maar daar ging het mis. Verschillende functies verdwenen snel en bepaalde delen werden afgesloten. Het oorspronkelijk hoog kwalitatieve winkelaanbod werd absoluut niet gehaald en maakte plaats voor goedkope grijp en graai boetieks.

Al jaren zijn er plannen voor iets nieuws. En vooral iets wat volgens burgemeester Delanoë langer dan 25 jaar moet kunnen blijven staan.

En zo gaat het worden :

leshalleslecanope

Lees verder over de nieuwe plannen >>>>

Inmiddels is er een website waarop je de plannen kunt volgen >>>>

2 reacties op “Projet les Halles”

  1. Tja…… ik ben geen Parijzenaar. Om les Halles heen heb ik me altijd goed vermaakt, ik vond het park en lopend vanaf Beaubourg naar Église Saint-Eustache altijd wel leuk. Ik twijfel heel erg of ik dit gele platform mooi vind. Ben er in december nog geweest en herkende nu al helemaal niets meer terug. Helaas…….

Geef een reactie