Petit Palais

Recht tegenover het Grand Palais ligt nog een bijzonder museum dat zeer de moeite waard is….maar het staat niet altijd bovenaan op het lijstjes van de toeristen….Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris zegt u waarschijnlijk niet zo veel. Petit Palais wel!

petitpalaisHet Petit Palais werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900 door de architect Charles Girault, precies tegenover het Grand Palais en ligt aan de Avenue Winston-Churchill. Op de hoek staat hij, uiteraard met sigaar, te controleren wie er allemaal naar binnen gaat.

Het Le Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris is sinds 1902 gevestigd in Petit Palais.

In het museum is een grote verzameling oude en moderne kunst, met onder andere schilderijen van Franse artiesten uit de 19e en de 20e eeuw. Ook hangen er schilderijen van Vlaamse kunstenaars uit de 15e eeuw, Nederlandse schilderijen daterend uit de 17e eeuw en Italiaans Renaissancewerk van Botticelli, Mantegna en Cima da Conegliano. Het grootste deel van de collectie is afkomstig van de erfenis van Auguste Dutuit, die het museum ook nog een aanzienlijke som geld naliet om nog meer kunstwerken aan te kopen

PetitPalais3klein

Neem rustig de tijd voor dit museum en sluit het bezoek af met luch of taartje op het terras van de fantastische binnentuin van het Petit Palais ! Een oase van rust!

Geef een reactie