Musée École Giacometti

Na Gare d’Orsay wordt in Parijs opnieuw een oud treinstation omgetoverd tot een museum. Het Gare des Invalides wordt in 2026 de plek van het Musee & Ecole Giacometti

Sinds 2018 heeft de Fondation Giacometti een plek in Parijs waar we een kleine collectie van het werk van Giacometti kunnen bekijken en ook het atelier uit de Rue Hippolyte Maindron te zien is  dat na het overlijden van Giacometti in 1965 zorgvuldig werd ontmanteld en weer opgebouwd even verderop in Montparnasse aan de rue Victor Schœlcher

En nu 5 jaar na de start van het Institut Giacometti wordt een echt Giacometti museum aangekondigd dat zal worden gehuisvest aan de Esplanade des Invalides in  in het voormalige treinstation Gare des Invalides. Met natuurlijk meer ruimte voor het werk van Giacometti en ook komt er ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. En bovendien zal de Fondation Giacometti er gehuisvest worden.

Gare des Invalides was tot vorig jaar het hoofdkantoor van Air France. Dankzij financiële steun van een geldschieter wordt het voormalige treinstation komende jaren verbouwd tot museum. Het gebouw, dat in 1900 voor de Wereldtentoonstelling is ontworpen in de stijl van een orangerie, heeft prachtig licht en is dus een ideale locatie als museum. Het Musée & École Giacometti staat gepland voor 2026.

Tot die tijd kun je nog genieten van de werken en het atelier van Giacometti in het Institut Giacometti aan de Rue Victor Schoelcher vlak achter de Montparnasse begraafplaats.

Het atelier van Giacometti zoals het nu gereconstrueerd is in het Institut Giacometti

Het Institut Giacometti in het 14e arr >>>

Parijsmagazine over het Institut Giacometti >>>

De Fondation Giacometti over het nieuwe museum >>>

Eén reactie op “Musée École Giacometti”

  1. Schitterend nieuws: het nieuwe pand van het Institut was al prachtig (zeker met het opnieuw geïnstalleerde atelier), maar op de nieuwe plek zal er veel ruimte voor zijn werk zijn !

Geef een reactie