L’Olympisme Louvre

In het Musee du Louvre is tot half september een bijzondere expositie over het ontstaan van de moderne Olympische Spelen .

Vooral centraal staat op welke manier aan het einde van de 19e eeuw de bedenkers van deze spelen zich lieten inspireren door beelden uit de klassieke oudheid maar ook nieuwe elementen , die nu tradities zijn aan de moderne Olympische Spelen toevoegden.

De moderne Olympische Spelen , die van gingen in 1896 in Athene, zijn weldegelijke gebaseerd op de spelen uit de Klassieke Oudheid maar de bedenkers gaven een moderne inhoud en karakter aan de spelen.  Aan de oorsprong van die nieuwe spelen stonden wetenschappers van de Sorbonne (waaronder Coubertin)  en mensen zoals de beeldend kunstenaar Louis Emile Emmanuel Gilliéron.

De tentoonstelling is tot stand gekomen op basis van de archieven van de Stavros Niarchos Foundation en stukken uit en over de klassieke oudheid van het Louvre museum zelf.  We zien dus beelden , verhalen  en symbolen uit de oudheid die werden gebruikt om de Olympische Spelen vorm te geven maar ook fascinerend zijn de ceremonies en tradities die later zijn toegevoegd en soms zijn  uitvergroot…. invented traditions


De tentoonstelling in het Louvre >>>>>>


Skip the Line reserveer je Tickets

 

 

Geef een reactie