Le café des Chats Paris

fotoAls je van Parijs houdt én van katten, dan is dit leuke nieuwe eetcafeetje, tevens theesalon, in het derde arrondissement een ideale plek om eens te bezoeken.
Op loopafstand van het Centre Pompidou in de rue Michel Lecomte op nummer 16 is sinds 21 september 2013 het ‘Café des Chats’ gevestigd.

De eigenaresse, Margaux Gandelon, werd geïnspireerd door het Japanse “Neko Cafe” (neko is het Japanse woord voor kat) in Tokio en is gaan onderzoeken of een ‘café’ als dit voor Parijs ook mogelijk was.

Het is niet alleen mogelijk , maar ook een enorm succes gebleken, want er is sinds de opening nog geen dag geweest, die niet volledig vol geboekt was! En de agenda voor de komende weken is zelfs ook al helemaal vol.

Ik ben – op terugreis van de Morvan- een week na de opening op een zondag , op de bonnefooi, gaan kijken of er nog een plekje te bemachtigen was, want ik was wel erg nieuwsgierig, zijnde een Parijs- én kattenliefhebster.

Eigenlijk was er geen plek, maar toen ik aangaf dat we speciaal hiervoor naar Parijs waren gekomen ( wat nog waar was ook) en we de volgende dag weer naar Nederland zouden vertrekken, mochten we naar binnen. Bij het afrekenen zagen we dat nog een aantal mensen graag naar binnen wilden, maar Margaux was onverbiddelijk, de tent was vól!
Dit geeft wel aan dat het heel erg verstandig is om ruim van tevoren te reserveren, dat kan via de mail. Het mailadres staat onder aan het artikel.

En dan nu de beschrijving van Café des Chats. Het café is in een saai straatje gelegen en ziet er van de buitenkant niet spectaculair uit en lijkt bij binnenkomst vrij klein.
Boven staan een tiental tafeltjes en er lopen enkele poezen rond, maar de échte verassing is de kelder. Die is ruim, gezellig en voorzien van een enorme bank en een grote tafel waar je met een groepje aan kunt eten.
Er zijn ook een aantal nissen waar tafeltjes staan, maar die vond ik persoonlijk een beetje somber en saai.

In de kelderruimte staat ook de grote ‘kattenboom’ met mandjes en speeltjes en natuurlijk de etensbakjes. De katten, varierend van enkele maanden oud tot een jaar zijn natuurlijk schattig en duidelijk al gewend aan zoveel aandacht. Ze luisteren naar namen als Djenko, Rosa, Idyll, Habby, Saha, Berlioz, Lovely, Nugget, Marguerite, Oreo, Dundee en Khalessi. Ze komen allemaal van diverse asiels en worden zorgvuldig door een vaste dierenarts gecontroleerd.

De ene kat heeft meer behoefte dan de ander aan aandacht, maar dat is altijd zo met poezen. Je kunt met ze spelen met balletjes en hengels als jij ( en de kat!) dat wil. Het is ten strengste verboden om de poezen te voeren en dat is heel vanzelfsprekend, anders worden het van die bedelaars en kun je niet rustig eten. Eén van de bezoekers kon het echter niet laten en dan zie je meteen dat de poes ook alle andere gasten afgaat. Heel jammer.

Achter een grote deur is de ruimte met kattenbakken, maar daar zie en ruik je absoluut niets van.

Dan nu over de kaart: er wordt biologisch/ vegetarisch gekookt en ik moet zeggen dat de kwaliteit bijzonder goed is. Ook de prijzen zijn, zeker voor Parijse begrippen, heel redelijk. Wij hebben echt lekker gegeten.
De bedienende medewerkers moesten duidelijk nog wennen aan hun nieuwe werkterrein. Ik betwijfel of ze al veel werkervaring hadden, want af en toe ging er weleens wat mis:). Ach, ze waren ook pas een week open, dus inmiddels zal dat een stuk beter gaan.

Om af te sluiten, Le café des chats is een leuk en sfeervol adresje ( als je van poezen houdt) met een leuke menukaart.
Wél zoals al gemeld even reserveren ( kun je al vanuit Nederland doen) op reservation@lecafedeschats.fr

Openingstijden: alle (!) dagen van 12:00 tot 22:00 uur.
Na 20:30 uur kun je geen maaltijd meer bestellen, en tot 21:00 uur kun je een drankje bestellen.

Kijk ook even op de website www.lecafedeschats.fr

Laurie Honig van den Bossche

Geef een reactie