Ik wilde naar de markt, maar bleef hangen in een parkje

 

DSC06804

Verse groente, tomaten, portugese wijn en steaks. De (overdekte) markt marché des Batignolles, 96 rue Lemercier, metro Brochant. Vlakbij het parkje van de Batignollen

 

DSC06162

Oesters, mosselen, tomaten, aan de voet van dit kerkhof Cimetiere St Vincent, op zaterdag, rue Ordener. Metro Jules Joffrin. Je shopt met de Parijzenaars en op het kerkhof vind je stilte, rust en herfstlicht

 

DSC02782

En eindelijk eens lezen, zonnen, schaduw desgewenst, in parc de la Turlure, onbekend en echt romantisch, je neemt wellicht baguette mee en koele witte wijn. Bovenop de heuvel van de Sacre Coeur maar onbekend! Metro Château Rouge (of Lamarck Caulaincourt), rue du Chevalier de la Barre, een wandeling en een picnick (pique nique zeggen ze)

 

DSC04291

En nu eens even rust, daar is Parijs ook voor! Parc André Citroën, metro Balard, om eindeloos te zwerven. Neem tijd en zoek daarna een klein terrasje voor een koel glas bier. Parijzenaars weten dit park te vinden!

 

DSC02916

Op zondag (of op donderdag) de paddestoelen van de herfst, de paarse aubergines en de knoflook eerst bekijken, en je mandje vullen. Marché Richard Lenoir! Ik kocht hier tarbot, op een koele herfstdag, zout maar met het gouden licht nog van de zomer. Een mooie markt! Metro Bastille. Van 9 uur tot 13 uur!

 

 

Eén reactie op “Ik wilde naar de markt, maar bleef hangen in een parkje”

  1. wij eind julli ’s ochtends naar de Mouffetard markt…. Veel te vroeg natuurlijk en vervolgens eindeloos gezeten in het mini parkje achter de Saint Medard met een bak kersen.

    nb foto van lezende meisje op bankje is geweldig. Zo Frans !

Geef een reactie