Honderd jaar Vogue Paris: 1920-2020

Palais Galliera is het prachtige decor voor de tijdelijke tentoonstelling ter ere van het eeuwfeest van het trendy tijdschrift Vogue Paris, opgericht in 1920 door de uitgeverij Condé Nast. Een kleurrijk panorama van 1007 covers van Vogue Paris verwelkomt de bezoeker. Boeiend daarbij is de ontdekking van de overgang van het illustratieve naar het fotografische. Op de rugzijde van elke cover staat het standpunt van Vogue bij de keuze van het onderwerp. Het prestigieuze magazine zelf is de ster van de tentoonstelling en getuigt van de evolutie in de mode. Van stoffen, vormen, kleuren, maar ook van make up, coiffures en de vrouwelijke look.

De tentoonstelling getuigt van een perfect geolied redactieteam dat, in opeenvolgende generaties, instond en instaat voor sublieme illustraties en adembenemende foto’s in samenwerking met grote couturiers waaronder Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld. Ook Catherine Deneuve en Kate Moss, vaak op de cover afgebeeld, hebben een markante plaats in de expositie.
Vanaf 1954 krijgt het magazine naast 70 bladzijden gewijd aan mode, dertig pagina’s extra waarin cultuur aan bod komt. Dat breidt meteen het lezerspubliek uit.
Vogue Paris is het uithangbord bij uitstek voor Parijs, modestad. De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd met thematische blikvangers. Je wandelt door een eeuw elegantie waarbij covers, foto’s, creaties en voorwerpen in dienst staan voor de viering van Vogue Paris, een van leven bruisende, elegante honderdjarige!

Bewonder eveneens de vaste collectie van Palais Galliera, subliem gepresenteerd, en neem de tijd om het uitgebreide historische overzicht van de mode (18de eeuw tot nu) te ontdekken.

Praktisch: Expositie Vogue Paris tot 30 januari 2022.

Adres: 10, Avenue Pierre Ier de Serbie, Paris 16e
Metro 9 Iéna of Alma-Marceau //RER C Pont de l’Alma // Bus 63
Open van dinsdag tot zondag van 10-18 uur, donderdag tot 21 uur
Tarief: Vogue Paris en vaste collectie: 14/12€ (gratis voor – 18 jaar)
Best reserveren: www.billetterie-parismusees.fr
Zie ook covid-voorschriften (covid-pass en mondkapje)


Tekst & Foto’s: Chris Rachel Spatz
De andere Parijs tips van Chris op Parijsmagazine >>>
Meer van haar over Parijs lees je op Historiek >>>


Geef een reactie