Beelden uit Parijs — 11 februari 2015

Er zijn maar weinig landen waar het eten van kip (en dan vooral het grillen) zo serieus wordt genomen als in Frankrijk. De label Rouge geeft een maatstaf aan maar vooral de Bresse kippen laten zien dat er niet wordt gesold met kwaliteit. Poulet Roti  wordt geserveerd op de hoek van de straat maar ook in de Brasserie van een sterren restaurant zoals Hôtel Plaza Athénée
Roast-Chicken-in-Paris-Chicken-on-the-spit-at-Marche-Bastille
Het is geweldig om te zien dat ook gewoon op straat het grillen van kippen bij een Rotisserie of een Charcuterie een zaak van vakmanschap is. En dan die geur! Straten als de Reu Lepic (18e) en Rue Levis (17e) moet ik ’s ochtend tussen 10 en 12 echt niet komen. Anders ben ik verkocht! Maar waar eet je nu de beste gegrilde kip in Parijs ?

Hier wat adresjes van de beste Poulet Roti in Parijs >>>

Share

About Author

Perraudin

(1) Reader Comment

Geef een reactie