Bijzondere plekken — 30 mei 2018

Stukje bij beetje worden steeds meer stukken van La petite Ceinture in gebruik genomen.

petite-ceinture 15e arr -3

En zo werd in 2015 ook een gedeelte van het 15e arrondissement voor het publiek open gesteld met een prachtige wandelroute die loopt van Place Balard naar het Parc Georges Brassens . Een groene wandelroute , die uitkomt bij één van de bijzondere parken van Parijs.

De route van dit stukje Petite Ceinture ligt op een verhoogd talud en je kijkt dus al wandelend over alle straten en het Parijse verkeer heen. Ik trof het op een Novemberochtend in 2016 en liep de 2 kilometer in de rust en met een heerlijk zonnetje.

Mijn start was op Place Balard waar je gemakkelijk kunt komen met metro lijn 8 , maar er rijden ook verschillende tramway lijntjes. Place Balard ligt direct tegen PC aan en is ruim voorzien van cafés en Brasseries waarvandaan je de wandeling kunt beginnen of eindigen.

Het andere uiteinde van dit stuk PC (Rue Olivier de Serres) eindigd wel licht merkwaardig bij een dichtgetimmerde tunnel 🙂 Ik ben weer een stukje teruggelopen en de trap naar beneden genomen naar de Rue de Vaugirard…. .. geheel af te lopen tot aan Place de la Sorbonne in het 5e arrondissement ; – )

Rue Olivier de Serres

petite-ceinture 15e arr kaartje

De PC route in het 15e op kaart

Lees meer via >>>>

 

 

Share

About Author

Perraudin

(0) Readers Comments

Geef een reactie