Tentoonstellingen — 14 oktober 2017

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain , Moulin Rouge, Midnight in Paris en verschillende films van Klapisch en Truffaut hadden allemaal Montmartre als decor

Niet alleen zijn de straatjes van Montmartre bekend door de schilders uit de vorige eeuw maar ook heeft La Butte vaak gediend als decor voor films.

Alhoewel het buurtje niet veel in beeld kwam maar de film Moulin Rouge gaat het wel degelijk over Montmartre. Maar wat betreft de herkenning van straatjes, cafés en winkels heeft de film Amelie natuurlijk een onvergetelijke indruk gemaakt. Montmartre is een mede door deze film een bedevaarts oord geworden voor filmfans die aan de hand van wandelingen hun favoriete filmplekjes aflopen.

Bij Les Deux Moulin aan de Rue Lepic kijken ze nu ook niet meer op als er giegelende Zuid Oost Aziatische meisjes onhandig binnen komen flitsen en weer verdwijnen omdat ze niet durven te bestellen, maar wel willen fotograferen : -) . Maar laat je niet afschrikken , het is verder een fijn café gebleven waar de mensen uit de buurt komen voor hun “Petit Café”, een glaasje Pastis in de ochtend of een degelijke lunch. Zo’n plek waar ze gewoon nog een bord met overheerlijke Puy linzen serveren met een worstje en wat groente. Drink daar dan een glas koele (rode) Gamay . Et voila dan kun je er weer tegenaan ; -)

Nou ja… ik dwaal af …Montmartre is één en al filmdecor ! En daar dus een mooi tentoonstelling over in het leukste museum van Paris Nord!


Praktische info:

Montmartre, décor de cinéma
Musée de Montmartre
12, rue Cortot, 75018 PARIS
Te zien t/m 14 januari 2018

Meer info >>>>>

Share

About Author

Perraudin

(0) Readers Comments

Geef een reactie