Andouillette

AndouilletteVolgens Wiki: Andouillette is een typisch Frans gerecht, gemaakt van de ingewanden van varkens of (vroeger) runderen. Het ziet eruit als een gewone witte worst, en is in heel Frankrijk terug te vinden. Daardoor vormt het voor vele toeristen een onaangename verrassing. Andouilette is namelijk een “verworven smaak”, die door veel mensen als zeer onaangenaam wordt ervaren. De textuur is rubberig, en ziet eruit als grof gesneden stukjes vet vlees.
Er bestaan verschillende bereidingen, afhankelijk van de streek. Rond Paris wordt de Andouillette bijvoorbeeld met Frites en mosterdsaus bereid. Er bestaat ook een soort keuringsvereniging voor de andouillette, genaamd AAAAA (Association Amicale des Amateurs d’Andouillettes Authentiques). Kortom in Frankrijk is het een delicatesse!

Andy Arnts reisde af naar Arras om daar op het Andouillette festival het befaamde worstje te proeven

Waar in Parijs eet je nu de beste Andouillette ??  Mijn favoriete adres is Perraudin in de Rue Saint Jacques maar ook l’AOC .

Reacties en suggestie van harte welkom 😉

Geef een reactie